Over de Bakkerij

Warme bakker Pieter Vermeulen


Over de Bakkerij

Warme Bakker Pieter Vermeulen

Waar het bakken van brood nog een vak is, met de echte smaak van brood.

De ambachtelijke bakker

Wij zijn een kleinschalige bakkerij in Haarsteeg met veel gevoel voor het bakkersvak. We geven het brood extra veel tijd om te rijpen, wat zorgt voor meer smaak. We maken brood op zuurdesembasis en werken met kleine deegjes. Ambacht staat dan ook hoog in het vaandel. Onze bakkerij draait om het maken van goed én lekker brood, zodat klanten met plezier terugkomen.

Alles wordt hier met de hand gemaakt. We denken dan ook graag met onze klanten mee en leveren producten op maat. Ook niet te vergeten, ons bekende Brabantse worstenbroodje! Deze maken wij al meer dan 25 jaar met dezelfde samenstelling en is erg populair in Haarsteeg en omgeving.

Bekijk hier de contactgegevens van de bakkerij.

Hoe de bakkerij begon

Pieter Vermeulen groeide op in de bakkerij van zijn vader Kees (gepensioneerd bakker) aan de Meliestraat te Vlijmen. Na een aantal jaar bij diverse bakkerijen gewerkt te hebben, startte hij in 1984 een eigen bakkerij samen met echtgenote Hennie. Chez Pierre, een buurtbakker aan de Churchilllaan 95 in Den Bosch. Hier kwam later een 2e filiaal aan het Rivierenplein in Vlijmen bij.

Na 12 mooie jaren als buurtbakker zijn we een nieuwe zaak begonnen: een bakkerij mét lunchroom, in de Helftheuvel Passage in Den Bosch. Hier hebben we een mooie zaak opgebouwd met 18 personeelsleden. Na vele mooie jaren met de buurtbakker en lunchroom in Den Bosch hebben we in 2010 alles verkocht en zijn we de kleinschalige bakkerij begonnen in Haarsteeg. Hier zijn we weer teruggegaan naar de traditionele manier van bakken. Op zuurdesembasis en alles met de hand. Uw ambachtelijke bakker in Haarsteeg!

De bakkersbroers

Naast Pieter zijn er nog 2 bakkers Vermeulen actief in de regio. Lucas, Bas en Pieter Vermeulen zijn broers en alle drie bakker, net als vader Kees. Ieder heeft zijn eigen specialiteiten en zijn eigen bakkerij en winkels.

Een foto uit de oude doos: Lucas, Bas, Pieter en vader Kees (vlnr) in de bakkerij van Kees.

Lukas is eigenaar van ‘Bakkertje Deeg’ in Heusden en voorheen ook van ‘de Mannen van Deeg’ in de vershal het Veem in Eindhoven.

Bas heeft de bakkerij in de Meliestraat te Vlijmen van vader Kees overgenomen. In 2005 nam hij ook ‘Banketbakkerij Den Otter’ uit Vught over en voegde deze 2 bedrijven in 2009 samen tot ‘Vermeulen & Den Otter Bakkers met smaak’.

En Pieter is uiteraard eigenaar van ‘Warme Bakker Pieter Vermeulen’ in Haarsteeg.

Brood bestellen?

Bekijk hieronder de pagina voor particuliere en zakelijke bestellingen.